So roastbeef
És el meu plat “estrella” d’aquests Nadal. Econòmic, resultón i fàcil, fàcil de fer.
Ingredients:
- 150 – 200 gr. De carn per persona. (mitjana de vedella o de bou sense ós).
- 1 vas de vi blanc
- El suc d’una llimona
- 2-3 grans d’all
- Sal
- Pebre negre mólt
- Oli
Com es fa?
En una cassola ampla en posa a escalfar oli i es dauren els alls (no fa falta pelar-los). Es retiren i es reserven. Pugem el foc gairebé al màxim i mentre s’escalfa es salpebre la carn pels dos costats. Es posa la carn al foc i es deixa coure a foc alt durant 6 minuts per banda. La intenció que “tancar” la carn i que els sucs es quedin dins. Un cop han passat aquests 6 minuts per banda, es baixa el foc, afegim el vi, la llimona i es deixa coure fins que el líquid es converteixi en salsa. Un mínim de 5 minuts més per banda (en cas que la carn agradi menys crua, es podria arribar a 8 minuts per banda a foc fluix però és un crim al paladar).
Es pot acompanyar, per exemple, amb arròs blanc o puré i es pot menjar calent o fred.
PS EXTRA: Em comenta la Marta Pomairol que sí hi ha una anècdota al darrera del Roastbeef. Es veu que els francesos, quan volen insultar als anglesos, els hi diuen´rostbif´, de la mateixa manera que quan els anglesos ho volen fer als francesos els diuen´frog´. Criatures...
0 Comments:
Publicar un comentario
<< Home