El Racó gastronòmic: Pollo a la birra
Aquesta és una recepta que vaig veure que la fotien en un anunci de barbacoes a d'altes hores de la matinada i que em vaig jartar. Desprès la vaig estar buscant i no he trobat fins avui. Té diferents noms: pollo a la birra, pollo ultratjat ...però sempre tothom diu que queda de puta mare. Jo nomès he tastat el pollastre amb coca-cola (que no està malament malgrat la guarrada que sembla) i ja us comentaré els resultats si un dia convenço a la familia per fer-ho.
Ingredients
1 Pollo
1 Llauna de birra
3 dents d'all
1/2 ceba gran
1 fulla de llorer
Es daura l'all, picat, i la ceba tallada a troços grans. Un cop dauradet tot, es farceix el pollastre (que ja vindrà net de tot el de dins de la carniceria, el caprabo o l'area de guissona o d'on us doni la gana) amb el llorer i la ceba i l'all sofregits. Es pilla la birra, l'obres i t'en casques la meitat. Li fots la birra encaixada al cul i el poses dret (veure foto). El poses al forn / barbacoa tapada sense flama i el deixes coure. No he trobat els temps de cocció, però jo calculo que amb 20-30 minuts (sense flama pq no es cremi) n'hi ha d'haver suficient (he trobat un lloc q posa el forn a 180º durant 75-90 min, però em sembla molt).
Es veu que amb el calor, la birra de la llauna bull deixant anar tot l'aroma dins del pollo que queda tendre per dins i cruixent per fora. La presentació és espectacular i nomès portar un pollo aixì a taula és per jartar-se.
El dia que el provi us comentaré els resultats...i si algú s'anima abans, sius plau, que em digui qué tal queda.
Es veu que amb el calor, la birra de la llauna bull deixant anar tot l'aroma dins del pollo que queda tendre per dins i cruixent per fora. La presentació és espectacular i nomès portar un pollo aixì a taula és per jartar-se.
El dia que el provi us comentaré els resultats...i si algú s'anima abans, sius plau, que em digui qué tal queda.
2 Comments:
I si en comptes de pollo vols fer-ho amb un cochinillo en comptes d'una llauna hi has de fotre una litrona.
Que way
Publicar un comentario
<< Home