domingo, junio 10, 2007

Una proposta pel Barça 2007-08

Ara que gairebé la temporada ja ha acabat crec (jo no sóc ningú per dir-ho, però mira...) que s’haurien de pendre algunes mesures perquè no torni a succeïr el d’aquesta. Independentment que el Mallorca fagi algo de profit al Bernabeu i el Barça golegi al Nàstic considero que s’han de pendre decisions perquè el d’aquesta temporada no torni a passar.

Llista d’altes i baixes Porteria: Quedar-se amb Valdés i plantejar-se un recanvi per Jorquera. Tants anys sent el número dos i sabent que no seràs el titular pot afectar al cap de tothom. Es podria buscar a algú veterano per casos excepcionals quan Valdés no poguès jugar.
Defensa:
Em quedo amb Zambrotta, Puyol i Thuram. Parlaria amb Márquez per saber si té el cap per competir al màxim nivell i oblidar-se de coses personals. Donaria la baixa a Gio (mersi per tot), Belletti (mersi per St Denis), Silvinho (mersi a seques) i amb Oleguer potser m’el quedaria en cas de moltes, moltes urgéncies...no crec que es queixès en excès per estar a la banqueta o no estar convocat. Pillaria dos laterals i un central, Puyol no pot estar per tot i sempre, i Thuram té l'edat que té...
Mig camp: Deco, Xavi i Iniesta are in. Motta out (ja són moltes les oportunitats, xato) i dubtes amb Edmilson. Faria falta un bon stopper i anar pensant en un recanvi per Deco (més val ser previsors).
Davantera: Aguantar els REM sempre que es pugui. Si Eto’o marxa s’ha de pensar en un recanvi amb garanties. Ezquerro, Saviola, Guily i Maxi López (que torna) fora. A Guddy potser l’aguantava si accepta el seu rol (que l’ha acceptat aquest any). Per cobrir les baixes jo potser confiaria amb Giovanni i Bojan. Els titulars están més que clars i prefereixo confiar en un xaval amb ganes i que diuen que són bons a la banca, que una mediania tipo Ezquerro...ademès, no jugarien a Tercera amb el Barça B.
Banqueta: Aguantar a Frank, però que solucioni el que ha de solucionar per estar per la seva feina. Buscar un substitut a Neeskens o Eusebio. Nomès amb bon rollo no gestiones a persones que són nens mimats carregats de pasta, qualsevol persona que es dediqui a la docència ho podria dir.
Pretemporada Desprès de les altes i les baixes el que s’ha de fer és una pretemporada racional. Sembla que lo de les gires és innegociable, però han de primar aspectes esportius en el moment de planificar la temporada que no pas els econòmics. L’exemple d’aquest any ha de fer reflexionar. La Galaxia Florentino es va començar a trencar quan van veure que no nomès amb talent es guanyen els partits.


Treball diari Disciplina, disciplina, disciplina. Considero que la feina d’un futbolista és jugar a fútbol o preparar-se per fer-ho de la mateixa manera que la d'un abogat és exercir o la d'un metge és curar gent. No és casualitat que els futbolistes que venen d’Itàlia (selecció campiona del món, lliga del equip que ha guanyat la Champions) o Anglaterra diguin que aquí es curra poc. Proposo una “jornada” de sis hores al dia. Començar a les 11 (uy sí, que madrugón) fins les 14, dinar al club amb dieta controlada, siesta o play i desprès de 16h a 19h.
No cal que siguin 6 hores de físic. Es poden repartir amb entrenament, sessions tàctiques, gimnàs, video... que molts jugadors ho considerarien aburrit? Bueno, jo també considero aburrit escriure sobre aire acondicionat i ho faig a 40 euros la peça...qué hi farem? és la meva feina no?
Fora d’aquests horaris (que gairebé qualsevol mortal signaria amb els ulls tancats) és temps per fer el que vulguis. Vols sortir? surt. Vols beure? beu...ara, el dia següent a les 11 al curro...no seràs el primer en portar un “casco” enorme a la feina ni aguantar els tembleques. No serveix de res currar desprès de la derrota (l’equip estava entrenant el diumenge al matí, els vaig veure a l’anar al Palau) per fer veure lo "afectats" que estan, això és conseqüència d’una rutina... Els compromisos de publicitat (dels que els club també es beneficia per tema drets d'imatges) no han d'interferir en excès. Fixar un màxim "d'hores perdudes" per jugador a la setmana, al mes, ...
També crec que seria convenient un règim disciplinari intern, si es que no hi és ja. Arribar tard de les vacances (mai ho he entés això, si compres un bitllet per un dia el tens per aquell dia...mai m’ha passat arribar 3 o 4 dies tard a mi) o a l’entrenament podria ser castigat pel club...es poden buscar fórmules que no sortissin als diaris. Obviament, sortides de to davant de la premsa que trenquin el règim intern no haurien de caure com si no passès res. Si no tens cap com per veure-ho, el club et pot destinar a algú per fer-ho.

La mujer del César además de ser casta ha de parecerlo. No cal que siguin col·legues, peró almenys semblar-ho quan els "pesats" de la premsa (responsables de la seva fama) siguin davant.
Totes aquestes coses han de servir per finiquitar el que s’ha conegut com a autogestió. Si et diuen “fes el que vulguis” o “fes el que creguis”, has de ser prou responsable com que allò que “vulguis” fer no afecti en allò que “has” de fer. Que ha funcionat bé dos anys? Cert, però, ens hem d’esperar un altre any per si empatem dos a dos en el funciona o no funciona?
Considero que si s’apliquessin aquestes mesures (o alguna d'elles) no crec que passessim els apuros que s’han passat aquest any. Passi el que passi diumenge que ve.


Zoci (i patitzant) nº 68.036


8 Comments:

Anonymous Anónimo said...

Al sosi no se'l pot enganyar.

10:29 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Ig, jo podria ser el teu Joan Patsy?

10:32 p. m.  
Blogger ig said...

collons muel! estàs al quite del blog. Ho acabo de penjar...mersits per participar

Tu pots ser el que vulguis

10:52 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Joe, y yo que pensaba que Ig no sabia de furbo...

10:46 a. m.  
Blogger Victor Molina Alegre said...

Estic d' acord, el resultar de diumenge, a les 21:00 tot i que espero que sigui molt positiu no pot fer canviar el fet de la temporada mediocre que ha fet el barça, no se si es bo fitxar un porter per fer de segon, sempre he pensat que es molt dificil per molt que vinmguis d'un equip petit acceptar el paper d' escalfa banqueta, crec que la clau es fitxar un mitgcampista tipus davids, i un bon defensa, es igual si central o lateral, cal lligar curt al Deco, tan per a que es quedi, com per a que no es cregui l' amo dle vestuari, i per la devantera... bueno saviola, tots ho sabem, Ezquerro, al carrer, Guddy... si ve Henry... dificil, i completament d' acord amb lo dle planter, ja que no s' ha sapigut mantenir al Barça B a segona B, que trist, es pujen els talents. Sobre tot si es dongués el cas que Maxi li dongues la lliga al Barça, no cal tenir-lo l' any que ve!!!

1:53 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

moltes felicitats nacho...si et fotessin cas seria ujn equip d'atletes tal como la selecció germana al mundial de naranjito..màquines físiques i ademes amb talent.

amb aquest comentari tb has demostrat que no ets el que sap menys de futbol de la VG, em sap greu muel...

12:06 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Què et pensaves, que no el veuria aqt comentari? On veuràs el quart partit diumenge yayo?

1:01 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

jo crec que ens podriem reunir la VG per veure el baloncesto no???

al pans de davant del palau per demsotrar que som del barsa pero humildes pq no tenim calers per pagar l'entrada...

4:29 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home