lunes, junio 18, 2007

Caça major

Ara que ha passat el que havia de passar (malgrat que crec que molt culers hem tingut un cuc a la panxa durant molts minuts) m’ha passat pel cap una expressió de Ferran Monegal que sempre usa en el seu programa. Una cosa com “sempre s’ha de disparar cap a munt, som de caça major, no de matar pardalets”. És a dir, apuntar als que manen i no als de baix.... Clar, “els de baix” , al Barça, són paios que, el que menys, deu cobrar 1 mil·lió d’euros de nònima a l’any, pero crec que l’article de l’altre dia podria quedar coix si no es fa caça major. Comencem de baix cap a dalt.

Banqueta: ja apareix al darrer artícle. Nomès recalcar que els membres de la direcció tècnica ha de ser capaç de liderar el vestidor, gestionar egos i imposar una disciplina professional als mètodes de treball. Una manera podria ser “traslladar” els entrenaments de l’equip a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, de què serveix sinó? El camp de la Masía serà molt bonic però la ciutat esportiva s’hauria de convertir en una espècie de CAR, no nomès del primer equip, sinó també de les seccions. Nomès recordar que els horaris dels entrenaments al Blaugrana va ser un dels motius del “pique” Pesic - Valero Rivera, que va acabar com va acabar.
A la ciutat esportiva els equips podrien treballar més intensament lluny de mirades d’aficionats i de la premsa que no podria “desestabilitzar” amb imatges d’aquelles de “tal no ha mirat a tal, o tal no s’ha saludat amb l’altre”. Això sí, a la premsa, totes les facilitats: sala de premsa còmoda, zona mixta per parlar amb jugador i fer entrevistes, autocars Camp Nou- Ciutat Esportiva i moments de poder registrar imatges i fer fotos. Máximes facilitats però també recordar una de les màximes periodístiques no escrites: “busca’t la vida”.



Direcció esportiva: La 2006-2007 ha estat la primera en la que Txiki ha assumit plenament la direcció esportiva. Vol dir que hauria de marxar? No. Segur que tots nosaltres ens vam il·lusionar amb Zambrotta, Thuram i Guddy com a recanvi de Larsson. Tot i això el balanç de la seva feina d’aquests 4 anys no ha estat del tot positiu. Si ens guiem per allò dels qui ficha a qui, la dupla Beriguistain-Rijkaard queda bastant per sota de feina de Rosell. Ezquerro, Maxi, Albertini...no es podem comparar amb Deco, Ronnie...tot i que Eto’o tampoc es pot comparar amb Belletti. Aquest estiu s’haurà de fitxar i força. En principi no hi haurà casos com la Juve on es pugui “pescar” algo, ni tampoc euforia post Champions de renovacions injustificades (Belletti), serà l’oportunitat de veure qué passa...per mi, la darrera oportunitat.


Ademés de les altes, també s’hauràn de negociar les baixes, que n’haurien de ser varies. No es poden permetre altres casos com el de Saviola. També entrar a sancionar actituts que desgastin el grup, ja sigui faltant a entrenaments o fent declaracions incendiàries.
Un altre repte de la temporada 07-08 serà veure qué es fa amb el futbol base. Sembla que s’en ocuparà Guardiola. Molt culer i molt mític, però sense cap tipus d’experiència en un moment on no poden haver més errors. Hi ha perill de cremar-lo en una sola temporada si la cosa no va bé, l’aposta és arriscada.

Directiva: Hi és? El anar deixant fer ha estat un dels errors de la temporada. Al no sortir al pas dels problemes que hi ha hagut ha estat una cosa que ha fet crèixer el mal ambient i, fins i tot, desacreditar a l’entrenador. I es veu que al balonmano ha passat una cosa semblant. I parlant de seccions potser s’haurien de cuidar una mica més. Que ningún directiu viatgi a Vitoria quan la secció de bàsquet es juga l’Eurolliga és un fet bastant greu. Més si és l’equip a més pressupost d’Europa i que és possible que et salvi la temporada al del club. Si has d’anar al Palau i aguantar una pitada, hi vas i llestos. Nomès et pitaràn al principi ja que el partit serà prou important com perquè la gent sudi de tu.


Segurament m’he deixat mil i una cosa...s’admenten comentaris i discrepancies (si és que algú s’ho ha llegit tot...que ho dubto). Ah! critica del Barça desde el Rowlisblog!