sábado, julio 07, 2007

Racó gastronómic: Pollastre i arròs amb curry (no sé perquè però no em deixa titular els articles)

Feia dies que no actualitzava el blog però com deia a l’anterior post actualment no és una de les meves prioritats. Tot i això no m’agrada, malgrat que la “competència” fa el mateix, passar massa dies sense escriure-hi alguna cosa. Així doncs avui algo rapidet del racó gastronómic: Pollo i arròs al curry

Ingredients (depenent de les persones que sigueu seràn més o menys, allà vosaltres)

Pollo
Arròs
Curry
Aigua
1 pastilla d’avecrem
Oli

Posses una cassola de fang (suposo que es pot fer en d’alguna d’altre però desprès us explico el perquè de fang) tires un raig d’oli, no massa tampoc. Quan l’oli sigui calent i poses el pollastre. Es recomenable començar-lo a daurar pel costat de la pell perquè deixi anar greix i per això no fa falta massa oli. Paral·lelament, es calenta l’aigua fins que bulli i s’hi tira l’avecrem perque s’hi desfaci. El millor és que sigui una pastilla de caldo d’au (per allò que es cuina pollastre), pero una de verdures o una normal tampoc crec que sigui dolent.
Un cop el pollastre ja sigui rostat, s’hi tira l’arròs i es deixa una estona perquè es dauri. Desprès s’hi afegeix el curry segons gustos (a mi m’agrada i n’hi tiro una bona cullerada) i pocs segons desprès s’hi va afegint el caldo procurant que sempre que caigui a la cassola estigui bullint, fer-ho cullerada a cullerada. Quant de caldo? Bueno, normalment per fer arròs és sempre el doble de caldo que d’arròs, pero considerant que hi ha pollastre potser en posaria un pel més. Tampoc cal que el pollo nedi en el caldo. S’ha de deixar bullir un minut o dos (a ojo) i desprès posar la cassola al forn (d’aquí que hagi de ser de fang). No cal posar sal ja que normalment les pastilles d’avecrem ja en porten.
Jo poso el forn a uns 200 graus i el temps és fins que tota la mescla s’hagi begut el suc. Es treu del forn, es tapa amb drap, es deixa reposa uns minuts (2-3 màxim) i a taula. El resultat, pels que us moli el curry, és ooooooooOOOOOOOO. Proveu-ho.

Ah! aquesta setmana em llançaré i experimentaré amb el Pollo amb Coca Cola. Si algú té ganes de tastar-lo amb mi, que m’ho digui i ens pillarà mal de panxa als dos junts. Si nó, ja us comentaré els resultats per aquí en un altre post.

7 Comments:

Blogger Victor Molina Alegre said...

Felicitats ignasi!!! tan putejat pero al final l'has aprovat! Ara aviam si aquets dies sol et deixen el cotxe!

7:48 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

el pollo amb coke és una recepta vella... dono fe que queda bo, amb un regustet dolç però sense sabor a fokie. si el que vols és experimentar, et repto a que ho provis amb trinaranjus de pinya o bitter kas.

8:13 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Ig, per millorar la teva recepta de pollastre al curri aquí tens una idea: Et recomano que abans de posar el pollastre, sofregeixis unes verduretes tallades petites, el més habitual seria ceba, carbassó, fins i tot pastanaga i una miqueta (opcional) d'all. Evidentment pots posar d'altres verdures, el resultat donarà un toc més oriental al plat.

Lucas

10:03 a. m.  
Blogger ig said...

Mersi Víctor, serà difícil

Muel, el pollo amb coca-cola ja l'he tastat. Va ser a Lisboa quan vaig anar a veure a Portugal i un colega seu gallec el va preparar per sopar. El vaig trobar curiòs però crec recordar que em va molar. He buscat la recepta per imperné, no sé si serà la mateixa que feu servir a casa, però demà per la nuit la cuinaré. Si algú s'apunta, que m'ho digui i possaré més pollo i més foukie a la cassola.

10:04 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

Frizo per probar el teu pollo

10:40 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

Frizo per probar el teu pollo

10:40 a. m.  
Blogger Unknown said...

ignacio arguiñano
pq ets tan aplicat nacho???

12:14 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home